Dane teleadresowe

Klauzula Informacyjna

 

Zgodnie z art. 13, 14 i 15 rozporządzenia parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych ) - zwanego dalej RODO informuje, iż :

 

  1. Administratorem danych osobowych jest Ośrodek Pomocy Społecznej

    przy ul. Bohaterów Monte Cassino 10, 72-315 Resko.

     

  • Dane kontaktowe w sprawach Ochrony Danych :

    Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Bohaterów Monte Cassino, 72-315 Resko

 

  1. Inspektor Ochrony Danych:

    tel. 887-464-555,

    e-mail: biuroperfekt.79@wp.pl

     

  1. Cel przetwarzania danych osobowych :

    Dane osobowe przetwarzane są w celu realizacji zadań publicznych własnych i zleconych na podstawie art. 6 ust. 1 lit. C, lub art. 9 ust. 2 lit. B, RODO. Ośrodek przetwarza dane osobowe, co do których istnieje obowiązek prawny ich podania w zakresie zwykłych i szczególnych danych osobowych. Jednakże niepodanie danych w zakresie wymaganym przez administratora może spowodować pozostawienie sprawy bez rozpatrzenia.

 

  1. Źródło pochodzenia danych osobowych :

    Dane osobowe pozyskiwane są od wnioskodawcy, osób trzecich i innych instytucji publicznych na potrzeby prowadzonej sprawy.

 

  1. Odbiorcy danych osobowych:

    Odbiorcami danych osobowych mogą być :

  • podmioty upoważnione do odbioru danych osobowych na podstawie odpowiednich przepisów prawa;

  • podmioty, które przetwarzają dane osobowe w imieniu Administratora, na podstawie zawartej umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych (tzw. podmioty przetwarzające).

 

  1. Okres przechowywania danych osobowych :

    Dane osobowe będą przechowywane przez okres zgodny z terminami określonymi w Jednolitym Rzeczowym Wykazie Akt.

 

  1. Pouczenie :

    Osobom, w zakresie danych osobowych ich dotyczących , przysługuje prawo :

  • dostępu do danych osobowych ,

  • sprostowania danych,

  • usunięcia danych,

  • ograniczenia przetwarzania,

  • wniesienie sprzeciwu wobec przetwarzania,

  • przenoszenia danych,

  • wniesienia skargi do organu nadzorczego Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzasadnione jest, iż dane dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z przepisami RODO.

 

  1. Pozostałe postanowienia :

    Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/ organizacji międzynarodowej. Dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą profilowane.

     

     

W kwestiach nieregulowanych w niniejszej klauzuli informacyjnej mają zastosowanie przepisy rozporządzenia parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE ( ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych ) - zwanego dalej RODO.

 

 

 

 

 

OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W RESKU

CZYNNY OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU

W GODZINACH OD  7:15  DO 15:15

 

72-315 RESKO, ul. BOHATERÓW MONTE CASSINO 10

TEL/FAX   +48 91 39 51 396 ;  + 48 91 39 52 187

adres e-mail: ops-resko@wp.pl

NIP 857-13-72-704

REGON 320372231

KONTO BANKOWE

16 9376 0001 0051 5621 2003 0001

 

 

 

Gmina Resko realizuje projekt dofinansowany
z Funduszy Europejskich

„Gminne Centrum Aktywności Lokalnej w Resku”.

Celem projektu jest przywrócenie do pełnego uczestnictwa
w życiu społecznym i zawodowym mieszkańców i mieszkanek
Gminy Resko zagrożonych ubóstwem i/lub wykluczeniem społecznym,
a także wsparcie otoczenia tych osób.

 

Dofinansowanie projektu z UE: 2 409 914, 65 zł.

 

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Barbara Bujnowska 21-09-2012 14:13:51
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Barbara Bujnowska 21-09-2012
Ostatnia aktualizacja: Barbara Bujnowska 26-07-2018 13:23:41